2011. november 18.
#21066 + (231/69,61%) [X]

[vézna traki] annyiszor bannoltak a cs1.6 szerverről, hogy már az ölemben tartottam a modemet

megosztás: facebook, twitter

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned.
név:

url:

hozzászólás:


#1 - Vegita - 2011. november 18.
Mint a klasszikus:

Mivel buntetik a csalo Counter-strike jatekost?

Botozassal
#2 - xezs - 2011. november 18.
wtf modem?
#3 - tetra - 2011. november 19.
#2 Modem. Az a cucc, ami összeköti a rútert az ISP-vel.
#4 - xezs - 2011. november 19.
#3 Ezt eddig is tudtam, de a modem az nem kiment már a divatból úgy 15 éve?

Ha meg kábelmodem akkor azt nem értem hogy hogy kap új IP-t, mert nekem a UPC pl. nagyon ritkán oszt újat, még kikapcs/bekapcs után se. Rég szórakoztam ezzel az igaz, de úgy rémlik, hogy így volt.
#5 - Vegita - 2011. november 19.
#4 meg most is modemnek hivjak az osszes ilyet, egyedul a modem-router hibrideket hivjak homegateway-nek. Kabelhez meg ma is kabelmodem van, ADSL-hez meg ma is ADSL modem van, de amugy en se kaptam mar fel eve uj IP cimet a T-Kabeltol (hal'sten'), de tudtommal ADSL-nel van ilyen.
#6 - xezs - 2011. november 19.
#5 Na ja, az ADSL-nél még tényleg modem van. De az ASDL is egy idejétmúlt szar, én utáltam, mikor nekem az volt.

Állandóan ledobált (T-s) meg baszakodott a jelszóval, egy szarrakás az egész. Ja, és még fizesd a telefonvonalat is csak azért, hogy legyen neted. Kicsit kőkori cucc...
#7 - Vegita - 2011. november 19.
#6 legtobb szolgaltatonal mar van telefonvonal mentes ADSL elofizetes (sot, van voippal is, de technikailag igazabol mindegy, ha nem kersz hozza telefonvonalat, akkor az muszakilag annyit tesz, hogy a legalso frekvenciatartomanyt nem hasznalod, csak az "ultrahangot", amin netezel)

Az hogy ledob a net, az a szolgaltato halozatanak a hibaja, nem az ADSL technolgiae, es nem is a PPPoE protokolle. A jelszoval valo baszakodas ma meg annyit takar, hogy egyszer beirod a router configjaba (vagy meg ennyit se, ha homegateway-es elofizetesed van, pl. InviTV, IPTV, etc.). Ellenben pont hogy regen nem volt szivas a jelszoval, betelefonaltal a szolgaltatonak, megmondtad, hogy milyen ADSL jelszorol tudsz, leellenoriztek, es utana ha az nem volt jo, akkor beazonositottak, es csinaltak neked az uj jelszot a szemelyes adataid alapjan. Ma joforman az van, hogy betelefonalnak, add meg adatvedelmi okokbol az ugyfeljelszavadat, amit basztak rairni a szerzodesre mikor megkototted, ha nem tudod, akkor imadkozz, hogy korabban nem valtoztattad meg, mert masodjara mar nem intezheted telefonon szemelyes adataid bediktalasaval, csak szemelyesen, es mindezt kepzeld el szombaton (vagy egy kis faluban), amikor a szolgaltatok shopjat nemigazan talalod nyitva hetfoig.

Es a kabelmodemet is modemnek hivjak 2011-ben is. Ellenben en is nagyon remelem, hogy ki fog halni az ugyfeloldali jelszos azonositas internetelofizetok felcsatlakozasanal (PPPoE ADSL-hez)
#8 - Vegita - 2011. november 19.
azt elfelejtettem hozzatenni, hogy az altalad ismert ADSL jelszo ellenorzesehez is tudnod kell mar ugyfeljelszot, ezt regen siman kiadtak
#9 - xezs - 2011. november 19.
Azt teljes mértékben megértem, ha nem adnak ki semmiféle jelszót már. Az utóbbi időben nagy figyelmet kapott az élet minden területén az információbiztonság.

Emlékszem, a diákhitel vonalon is a kezdetek kezdetén minden jöttmentnek kiadtak infot, és csak később szigorítottak. Mindezt azért, mert mindenféle fosfejű családtag betelefonált, hogy megtudja, mennyi tartozása van az onokának/kisfiának, ha van egyáltalán, aztán otthon meg ment a balhé, hogy neked van hiteled/neked túl sok a hiteled stb. közben meg felnőtt, jogilag cselekvőképes emberekről beszélünk.

Vagy mikor áramszolgáltatóhoz a "jóakaró" szomszéd betelefonál, hogy mennyi a szomszédja egyenlege, persze a szomszédnak álcázva magát, a hülye belső szabályzat meg még meg is engedi, hogy kiadjon infot. Persze az ilyesmi már a múlté, de pont a múltkor telefonáltam be a Fővárosi Vízművekhez, és ott még mindig ez a kőkori diktáld be a nevedet és a lakcímedet módi megy, és már adják is az infot. Kicsit gáz. Mondjuk az még gázabb, hogy 3 (!!!) hónapig tart nekik egy szakadék mérőcserének az átírása. A gázművek elintézte 2-3 hét alatt.

Na de vissza az ADSL-hez: igen, hallottam róla, hogy nem fontos "élő" telefonvonalnak lennie a netezéshez, de ha jól tudom, nagyon sok helyen még mindig csak úgy hajlandóak szolgáltatni, hogy van egy telefonvonal, vagy ha szolgáltatnak nélküle, akkor is megpróbálják rábeszélni az üf-et hogy ugyan vegyen már vezetékes telefont is. Nekem a kábelnet amúgy sokkal felhasználóbarátabbnak tűnik, én arra esküszöm. ADSL-t rohadtul utáltam, amíg volt.
#10 - peanut - 2011. november 19.
#4 nekem UPC-nél csak MAC cím csere esetén adnak új IP címet, de akkor mindig. Létezik is egy progi, megaupload downloader ha jól emlékszem, amivel a free downloadok esetén is ki lehet játszani a napi forgalmi limitet ezzel, mert képes a routerre bejelentkezni ha megadod a megfelelő adatokat és ha lejár a limited hazudik egy új MAC címet és máris tölthetsz tovább :)
#11 - peanut - 2011. november 19.
...illetve nem MegaUpload Downlodernek hívják, hanem JDownloadernek. Ajánlott mindenkinek aki rapdishare, megaupload és hasonló idegesítő hostokról szed le cuccokat néhanapján.
#12 - xezs - 2011. november 19.
#11 Hogy azokat én mennyire utálom, nincs rá szó :)

Állandóan baszlat a fos "még 4 percet kell várnod, mire lesz üres slot" üzeneteivel, persze elkezdesz mást csinálni, addigra elfelejted, timeout, kezdheted elölről. Nagyon ritkán járok arra, nem is akarok sűrűbben :)
#13 - Vegita - 2011. november 19.
#9 rosszul fogalmaztam: regen se adtak ki, csak megmondtak, hogy jol tudod-e (debugnak nem rossz, es megse arulnak el semmit). Mar mar leellenorizni sem tudod magad, ha nem tudod az ugyfeljelszot
#14 - Vegita - 2011. november 19.
bar az egyenleges kerdesednel gaz lenne, hogy Kiss Pista betelefonalna, hogy "Kovacs Jozsef vagyok, 30000 folott volt-e a legutobbi gazszamlam" :D
#15 - peanut - 2011. november 19.
#12 akkor próbáld ki, megoldja a captcha-t és a visszaszámolást is, nem tudsz elfeledkezni róla, mindent elintéz, szinte hihetetlen hogy opensource/free és ennyi mindent tud. Előre berakod a letöltési listába és éjszaka lejön, még a dead linkeket is előre kijelzi, elmebeteg emberek akik csinálták az tuti :)
#16 - ecch - 2011. november 19.
Ha már modem. Hozzám került egy 15 éves Terayon kábelmodem :D Kb 25cm hosszú, 6-7 cm magas, és 12-14cm széles. Full fém ház, mint a minőségi hálózati eszközöknek. Mocskos nehéz, és csak 10Mbites Ethernetet tud :D Még nem volt alkalmam kipróbálni, hogy működik-e még, keresek ismerőt, akinek kábelnetje van.
#17 - peanut - 2011. november 19.
#16 még ha működik is, a szolgáltató a kábelmodem (CM) MAC alapján küldi a DOCSIS konfigfájlt, így kicsi a valószínűsége hogy működni fog, mivel vélhetően már nem "éles" a modem egyik szolgáltatónál sem, sőt lehet hogy olyan régi DOCSIS szabványt tud csak hogy a "túloldalt" már szóba se áll majd vele a rendszer.
#18 - xezs - 2011. november 20.
#13 azzal meg az a baj, hogy az ügyintéző simán visszaélhet a jelszavaddal. Jelenleg ha egy vállalatnál valaki simán meg tudja nézni a másik személy jelszavát, ott bajok vannak. Tökmindegy, hogy admin, vagy atyaúristen, de semmi köze a másik dolgozó jelszavához.

Normális helyeken így van, aztán ha a dolgozó elfelejti a jelszavát, akkor vagy önkiszolgálóban csinál magának újat (a megfelelő azonosítás/jóváhagyás után persze) vagy csinálnak neki az adminok, arról viszont napló keletkezik, amit meg a kontrollcsapat visszanéz és magyarázatot kér rá.

Szóval valahogy így lehet normálisan kizárni a sumákságot meg a visszaélést.
#19 - jasonke - 2011. november 20.
#9 akkor a gázosokkal csak szerencséd volt, nekünk fél év telt el mire kijöttek többszöri bejelentésre hogy kicseréljék a szivárgó órát
#20 - Vegita - 2011. november 20.
#18 elvileg csak az altalad bediktaltat tudtak az ugyintezok leellenorizni, vagy ha az nem sikerult,. akkor bebizonyitottad hogy ki vagy, es akkor tudtak uj jelszot csinalni, a regit visszaszerezni nem. De lehet rosszul emlekszem
#21 - xezs - 2011. november 20.
Ja, lehet nem is a jelszót látta az ügyintéző, hanem valami hash egyezést, ki tudja.
#22 - Mikopet - 2011. november 21.
nekem ADSLem van, és teljesen jó. megy róla a voip, meg az iptv, és bár égui technológia, a sima ADSL.
a jelenlegi ADSL2+ kicsit másabb.
#23 - AdanI_ - 2011. november 21.
Digis netnél megy a dinamikus IP ,de a banánt ki lehet védeni proxy szerverekkel is, csak hát nehéz olyat találni, ami elég gyors pinget ad játékhoz. Én UT99-el szoktam nyomni, ott ritkán osztogatják a banánt meg általában Hamachin nyomjuk ismerősökkel.
#24 - xezs - 2011. november 22.
#23 Banán? Azmi?

UT99? Létezik még ahhoz szerver egyáltalán? Utoljára vagy egy éve mentem fel, találtam valami elbaszottul modolt szervert, ahol csak távcsöves puska volt, egylövéses halál, úgyhogy mindenki bevette magát valami lyukba, és síri kuss volt, semmi nem történt. Elvoltam vagy egy órát, aztán feladtam. Mod nélkül sokkal jobb de nem játszik már senki se.
#25 - Vegita - 2011. november 22.
amikor az Á beture ban kerul
#26 - xezs - 2011. november 22.
nefárasszatokmár :)
#27 - tetra - 2011. november 22.
#26 Pedig illik a szövegkörnyezetbe.
#28 - AdanI_ - 2011. november 28.
#24:

A ban-t szokták banánnak nevezni.

Próba cseresznye, de lehet még UT99-es szervert találni. Meg ugye haverokkal is lehet tolni Hamachin.

Egy lövéses halál sniperrel tényleg ilyen. Beáll mindenki campelni.

Vannak azért jó mod-os pályák, mi általában a láncfűrészt beletesszük, bár használni ritkán lehet ugyebár, meg akkor is izgalmas lehet ha nincs medikit, így ha nagyon pro valaki akkor se tud elhúzni, mert nem tudja visszagyógyulni a sérüléseket és ha pisztollyal is, de eltalálják, előbb-utóbb elfogy az életerő.